Qui som i què fem

Pere Gonzàlez Sabaté: “Utilitzo les noves tecnologies per expressar-me i creo sense cap limitació”

Artesania, solucions i 3D. Curiosa combinació!
Sí! Sóc un artesà que faig servir l’ordinador i les màquines, com qualsevol artista o artesà les seves eines. Dibuixo digitalment allò que vull crear i amb màquines que jo mateix construeixo, imprimeixo la peça. Des de crio que treballo la fusta. Mon tio em va regalar un ganivet i des de menut que tallava fusta amb ell per fer avions i barquets dins de botelles.
Fes cinc cèntims als usuaris de la web sobre què fas exactament
Faig el que em demanen, tot el que puguis imaginar! – somriu. Ofereixo solucions a persones que volen coses concretes. L’avantatge de l’artesania digital és que em permet ensenyar-ho al client abans de fer la impressió. Són creacions úniques, reptes a demanda. Faig des de plaques de carrer, noms, trofeus, elements personalitzats per a esdeveniments… a reparacions. A més, reparo també. Qualsevol peça que se’t trenqui d’un objecte o màquina la puc crear de nou perquè la puguis substituir.

Artesania 3.0?
Riu. Podem dir-ho així! Em considero un artesà digital. Convençut. He creat màquines perquè facin el que jo vull, hi ha molta creativitat aquí! Utilitzo les noves tecnologies per expressar-me i creo sense cap limitació. El que em demanen, vulgue o imagine…

 

Tenim la gran sort que la nostra feina és la nostra passió

40 anys dedicat al món digital creatiu


Pere Gonzàlez Sabaté
Artesà professional núm. 15.801
Com és el procés que segueixes per fer una peça?
La màquina és l’últim pas. Hi ha moltes hores de treball en cada peça. Fresat en tres dimensions, pirogravat en làser… i abans faig el dibuix a l’ordinador! Després s’ha de polir i pintar a mà, feina que fa la meva dona, Elena Bellaubí. És la part més creativa: pinta les peces, escull colors i formes, busca fires i m’anima a anar-hi – Somriu mentre la mira.

Veneu a les fires?
L’objectiu de les fires no és vendre. A les fires nosaltres generem expectació. La gent gaudeix de com treballo, i per això m’agraden. A una fira sobretot venem clauers personalitzats que faig allà mateix amb la màquina. Generem expectació. M’agraden les fires perquè sento que la gent gaudeix de veure com treballo.

A quines fires et podem trobar?
A les fires d’artesania d’Ascó, la Sénia, el Mas de Barberans, Deltebre (fira nuvis)… Tot va començar quan vaig crear la figura d’un dragó en 3D i li vaig ensenyar a Manolo Serra, mestre artesà torner de La Sénia. Li va agradar i em va convidar a participar a la fira del seu poble, al 2015.

Tracte directe amb el client

A què et dedicaves abans?
Sóc tècnic informàtic, la infografia i realitat virtual és a lo que m’he dedicat tota la vida. Fins i tot he treballat en despatxos d’arquitectura, tinc mitja Tortosa dibuixada en 3D! – riu. Sempre m’ha agradat treballar en les mans, sóc manetes! Vols veure el taller? L’he muntat tot jo: electricitat, mobiliari, parets, fontaneria… L’aeromodelisme és una de les meves passions, també he estat molts anys vinculat al món dels drons. Hi ha un camp d’aviació pujant al Mas de Barberans on hi vaig sovint. De vegades ho parlem, vaig començar sent lo més menut i ara sóc lo més veterano…

Què és el que et fa més feliç?
Treballar del que m’agrada i per a mi. Tenir una feina fixa i un sou fixe és molt bonic però parlar directament amb el client i adaptar la feina a la meva vida compensa molt.
Comprar!

Este sitio web utiliza cookies para que usted tenga la mejor experiencia de usuario. Si continúa navegando está dando su consentimiento para la aceptación de las mencionadas cookies y la aceptación de nuestra política de cookies, pinche el enlace para mayor información.plugin cookies

ACEPTAR
Aviso de cookies